Визначні місця Відня: побачити найкраще за 1 день

Відень – одне з найкрасивіших міст світу, музична столиця Європи. Тут знайдеться безліч місць, які не залишать туристів байдужими: історичні пам’ятки, музеї та ресторани.

Архітектура Відня увібрала в себе найкращі сторони культур різних країн. Головний собор міста, його символ – чудовий Собор Святого Стефана. Цьому стародавньому будинку понад 800 років. 1945 року собор постраждав від пожежі: обвалилася покрівля, і розбився дзвін Північної вежі, а інтер’єри були майже знищені. Символ Відня почали відроджувати добровольці. Досі тривають відновлювальні роботи, проводиться реставрація статуй та стін. Обов’язково відвідайте це місце, помилуйтеся його розкішним оздобленням та візьміть участь в екскурсії катакомбами під цим католицьким собором.
Вийшовши з будівлі, перейдіть стару площу Штефансплатц та пройдіться вулицею Грабен. Ті, хто захоплюється історією, можуть подивитися на колону Пейтзойле і церкву Петерскирхе, а любителі європейського шопінгу матимуть можливість пройтися численними магазинами. Також на цій вулиці розташований знаменитий готель Захер. Неподалік вулиці Грабен розташовані Міхаелеркірхе, Ратуша в неоготичному стилі, що вражає своєю красою площу Йозефплатц з Палацевою капелою та Бургтеатром. Також ви побачите будівлю парламенту зі статуєю Афіни-Палади перед ним.

Звичайно ж, будучи у Відні, не можна пропустити нагоду побувати у найвідомішій Віденській Опері – центрі музичної культури. Якщо у вас залишиться час, відвідайте один або кілька численних музеїв столиці Австрії: наприклад, галерею Бельведер, музей Зигмунда Фрейда, музей Леопольда.

Однією з найцікавіших будівель у місті є житловий будинок Хундертвассера, усередині якого ростуть дерева. Європейську столицю оточує Віденський ліс, де можна прогулятися, відпочити та відчути себе у гармонії з природою.

Практично на кожній вуличці Відня ви знайдете затишні кафе, в яких можна скуштувати знамениту каву меланж із яблучним штруделем або зальцбурзьким нокерлном. В обідню пору в одному з ресторанів міста скуштуйте віденський шницель з ніжної телятини або парної яловичини, суп з галушками, австрійське пиво з віденськими ковбасками.