Готуємось до вагітності

Щоб бути впевненою в успішному перебігу вагітності, в тому, що дитина народиться здоровою, треба заздалегідь розпочати підготовку до цієї дев’ятимісячної подорожі.

Перш за все, припиніть користуватися оральними засобами контрацепції (краще за три місяці до передбачуваної вагітності) і не забувайте, що найкращий час для зачаття – п’ять днів, що захоплюють час до, під час і після овуляції. Щоб збільшити ймовірність настання вагітності, протягом усього місячного циклу регулярно (кілька разів на тиждень) займайтеся сексом.
Майбутній мамі та майбутньому татові треба звернути увагу на заняття спортом. Якщо у вас надлишок ваги, це може призвести до розвитку захворювань обміну речовин і гіпертонії. Тому продумайте, як схуднути без шкоди здоров’ю за допомогою фізичних вправ. Уникайте стресів: вони негативно впливають і на вас, і на майбутню дитину, і навіть можуть викликати передчасні пологи. Ваш психологічний спокій – гарантія народження здорового немовляти.

Дуже бажано припинити курити чи скоротити це заняття до мінімуму. Змініть у бік покращення своє харчування. Адже дуже важливо, щоб організм отримував необхідні для правильного, здорового розвитку плоду вітаміни та мінерали, причому ще до зачаття. Тим, хто любить каву, треба постаратися вживати її менше, особливо на початку вагітності. Зверніть увагу на фолієву кислоту, почніть приймати її до зачаття (за 12 тижнів). Ця кислота міститься у темно-зелених овочах: ​​шпинаті, броколі, а також в апельсинах.

Якщо у когось у вашій родині є схильність до спадкових хвороб – обов’язково проконсультуйтеся з цього приводу з фахівцем. І обов’язково обстежтеся у гінеколога, щоб виключити інфекційні та запальні захворювання.

І звичайно ж, подумайте про те, що ви зможете дати майбутній дитині, налаштуйте себе на світле сприйняття її життя, на любов до неї – це допоможе краще перенести вагітність і без ускладнень дочекатися народження вашого малюка.