Партнерські пологи: за та проти

Останніми роками стали модними стали партнерські пологи. Чоловік і дружина з нетерпінням чекають на появу дитини, а під час пологів чоловік присутній при самому процесі. Багато хто навіть знімає все на відео. У результаті сімейному архіві з’являється знімки перших моментів життя дитини.

Складно однозначно сказати, добре це чи погано, коли чоловік виявляється поруч із дружиною та підтримує її під час сутичок та пологів. У будь-якої дії є свої переваги та недоліки. Партнерські пологи в цій низці винятком не є.
Підтримка

“За!”. Звичайно, жінці приємно, коли поряд знаходиться кохана людина та підтримує її в процесі сутичок та пологів. Погладжування, ласкаві слова, та й просто увага, дуже позитивно позначаються на стані жінки.

“Проти!”. Чоловік у перші моменти перебування з дружиною під час сутичок відчуває радісне очікування. Але лише до певного часу. Для багатьох представників сильної статі те, що відбувається в пологовому залі, стає справжнім стресом. Лікарі зазначають, що чоловіки, які брали участь у партнерських пологах, можуть різко знизитися лібідо.

Страх та стрес.

Ці два подібні почуття відчувають обидва. При партнерських пологах, на перший погляд, здається, що цього немає.

“За!”. Чоловік відчуває, що не залишається осторонь процесу народження дитини. Жінка відчуває підтримку з боку чоловіка і менш хвилюється. Багато хто впевнений, що партнерські пологи сприяють зміцненню сімейних зв’язків.

“Проти!”. А ось проти буде якраз наша підсвідомість. Для чоловічого організму сама процедура партнерських пологів стає тортурою та стресом. З боку жінки може виникати сором і вельми неприємні відчуття. На підсвідомому рівні процес народження дитини це інтимне дійство, яке не повинні бачити сторонні. І особливо чоловік, який все на тому ж підсвідомому рівні відчуватиме провину перед дружиною, яка відчуває передпологові муки.

Попередня підготовка

Якщо ви все ж таки зважилися на партнерські пологи, то обов’язково варто підготувати до цієї процедури чоловіка. Для цього організовано численні курси та семінари, на яких розповідають сімейним парам про те, як відбувається народження дітей. Справа в тому, що чоловіки від переживань та стресу в пологовому залі просто непритомніють! Так що якщо ви наважилися народжувати разом, постарайтеся зробити так, щоб партнерські пологи принесли задоволення обох.