Перша консультація психолога в Києві

Багатьом жителям Києва може бути важко подолати психологічні труднощі на шляху життя. А світова статистика показує, що багато пацієнтів, які звертаються до різних лікарів з фізичними симптомами, насправді потребують психологічної допомоги. Консультація психолога у Києві  допомагає людям активувати психологічні резерви та вирішувати проблеми.

Але перед тим як скористатися послугами психолога в Києві, може виникнути низка сумнівів і запитань, що зрозуміло, оскільки це пов’язано із страхом перед новим та невідомим. В цій статті ми розглянемо лише деякі з них.

Чи існує безкоштовна пробна консультація із психологом?

Час від часу люди цікавляться, чи можна провести такий собі “тест-драйв” по відношенню до взаємодії з психологом, щоб краще відчути, чи підходить цей спеціаліст чи ні. Деякі психологи надають таку опцію, інші ні. Ті, хто від неї відмовився, пояснюють: “На прохання клієнтів, кілька разів проводив безоплатну першу сесію. Відмовився від подібної практики, зовсім не вразили результати. А бути просто використаним або об’єктом тестування, не бачу сенсу. Максимум на що погоджуюсь зараз, це півгодинне знайомство у скайп або месенжері. При повноцінній безоплатній сесії порушується залучення сторін, і тому клієнт зовсім не відчуває відповідальності за те, що відбувається в контакті. Втрачається мотивація, і як наслідок складніше отримати позитивний ефект.”
За першу зустріч ви навряд чи зможете зрозуміти, чи ефективний для вас фахівець чи підходить вам метод. Про методи можна спочатку подивитися в інтернеті, а про фахівця, з їхньої консультації онлайн на безкоштовних майданчиках, на кшталт У Психолога.


Як відбувається консультація психолога

Основне в консультативній терапії – те, що психотерапевт виступає лише джерелом різноманітної інформації, часом дуже індивідуальною, а клієнт завжди приймає будь-які рішення сам. А технічні прийоми можуть бути різноманітні: вибір залежить від конкретних умов, конкретного клієнта. У будь-якому разі психолог починає працювати з діагностики, з всебічного аналізу та дослідження особистості клієнта та тієї проблеми, яку клієнт приносить до кабінету. 
У будь-якого консультанта, що працює з людськими проблемами, є свій особистий, професійний почерк. Враховуючи, що психотерапевт – професія творча та звичайних методик не так вже й багато, кожен фахівець вільний інтерпретувати їх по-своєму, але будь-яка психотерапевтична методика зазвичай доповнюється ще й досвідом, та професійним почерком конкретного психотерапевта, тому її виконання та результат роботи навряд чи буде абсолютно однакові у різних консультантів. 
Максимальну користь від роботи з психологом можуть отримати ті, хто хоче сам вирішувати свої проблеми та керувати власним життям: навіть якщо поки що не вміють цього робити і навіть побоюються. Психолог працює для тих, хто хоче знати більше: про свою особистість, специфіку взаємин із соціумом тощо. І пропонує ті знання, які допоможуть клієнтові стати в житті стійкішим і сильнішим, а також уможливлять досягнення поставлених їм цілей. 
Напевно, усі зустрічали в житті напис: “НЕМАЄ ВИХОДУ”. Невже уткнувшись у двері з таким написом, треба влаштуватися жити біля цих дверей? 
Так і в житті: виходу одразу може бути не видно. Але якщо його грамотно й активно шукати — знайдеться хоч один, а то й більше. Може, трохи осторонь, може, зовсім поруч — поки що непомічений, але вихід є завжди: з будь-якої заплутаної ситуації, у будь-якої людини. Але кожен вихід – це вхід у якусь нову ситуацію, відмінну від тієї, з якої він виводить. Тому досить часто в кабінеті клієнти знаходять не стільки вихід, скільки вхід: у нове життя, з новими можливостями і в новій якості, при цьому обізнані про те, як складатиметься їхнє життя та різні обставини у кожному з варіантів вибраного «виходу чи входу». 
Будь-які рішення, що стосуються вашого життя та долі, у кабінеті приймаєте лише ви самі. А психолог лише надасть вам необхідну інформацію для таких рішень.