Путешествия свободной женщины: куда поехать одной

Сучасна жінка цілком може собі дозволити відпочинок поодинці. У цьому випадку нікому не вдасться зіпсувати вам настрій, проте ніхто не турбуватиметься про культурну програму, і розважати себе доведеться самостійно.
Багато дівчат і жінок соромляться і не ризикують вирушати в одиночну подорож через побоювання бути неправильно зрозумілими. Так, у деяких самотня молода жінка може викликати підозру, але поки так вважатимете і ви, ніколи не зможете отримати справжнього задоволення від відпочинку.

А переваг відпочинку однієї більш ніж достатньо. Ніхто не зможе вам нав’язати думку, куди поїхати відпочити та яку екскурсійну програму вибрати. Немає необхідності підлаштовуватися під відпустку подруги чи чоловіка. Ви зможете займатися тими речами, які приносять вам радість: читати улюблену книгу, замовляти улюблені страви, засмагати і спати так довго, як вам цього захочеться. При цьому вам не доведеться замислюватися, що ваш компаньйон може зіпсуватися настрій, і вам потрібно буде загладжувати свою «вину». Зрештою, вирушаючи на відпочинок однієї, можна завести багато нових цікавих знайомств, які зроблять вашу відпустку більш насиченою і незабутньою.

На сьогоднішній день туристичні агенції можуть запропонувати відповідний відпочинок як для активних, сучасних, постійно працюючих жінок, так і для розлучених, овдовілих або просто самотніх жінок, які бажають відправитися на відпочинок без компанії.

Завдяки так званим турам «тільки для жінок» ви зможете вибрати відпочинок на свій смак, будь то уїкенд або повноцінну подорож. Найактивнішим представницям прекрасної статі пропонуються піші екскурсії наймальовничішими місцями, їзда на велосипеді, катання на човні. Поодинці ви зможете відвідати вражаючі куточки планети – від сонячних пляжів Флориди та Великих озер у США до найвіддаленіших районів Гонконгу чи Індії.

Любителькам архітектурних та історичних пам’яток туристичні агенції можуть запропонувати спеціальні тури країнами Європи, Канади, Мексики. Як правило, подібний тур передбачає щоденні прогулянки із зупинками у найкрасивіших та найпам’ятніших місцях.

Якщо ж ви віддаєте перевагу екстремальному відпочинку, варто вибрати сафарі-тур, гірськолижні курорти в Греції або Австрії, підкорення важкодоступних гімалайських вершин.

Прихильницям більш комфортабельного відпочинку слід обрати морський круїз Туреччиною та Грецією, який передбачає зупинки в Мікенах, на Родосі, у Стамбулі, відпочинок на сонячних пляжах, пізнавальні екскурсії до пам’яток історії.