Новорічні сюрпризи: ідеї та поради

Новий рік – це дивовижне свято, на приход якого чекає і дітлахи, і доросле покоління. Споконвіку напередодні Нового року було прийнято робити своїм рідним та друзям сюрпризи. Сьогодні, у вік вседозволеності та доступності, оригінальні подарунки та незвичайне оформлення приміщення стануть «родзинкою» новорічного вечора.

Кожне свято починається із запрошення. Звичайно, можна просто зателефонувати приятелям і батькам, сповістивши їх про вечірку. Але справжнім сюрпризом стане для них запрошення, оформлене у вигляді старовинного писання. На жовтому аркуші каліграфічним почерком слід написати текст запрошення. В інтернеті можна знайти чимало прикладів подібних творів. У кутку листа або по всій кромці аркуша потрібно намалювати символ свята (ялинові гілки, свічки, Діда Мороза, сніжинки). Потім лист акуратно укладається в конверт і, по можливості, доставляється поштою або кур’єром.
Коли гості зберуться, сюрпризом для них має стати оформлення інтер’єру. У Новий рік кімнату слід прикрашати свічками, гірляндами, ялинковими іграшками. Якщо немає можливості поставити в будинку ялинку, можна нарвати або купити ялинових гілок і розставити їх у вази. Справжньою несподіванкою для запрошених стане кімната, що світиться. Подібного ефекту досягти можна не лише за допомогою звичних свічок та гірлянд, але й за допомогою неонових та галогенних лампочок та світильників.

Не слід забувати і про подарунки для гостей. Незважаючи на те, що це ви організували вечірку і зібрали своїх друзів разом, ви зобов’язані подбати про приємні дрібниці. Зроблені вручну свічки, рамочки під фотографії, брелоки, браслети з бісеру, серветки та інші елементи власної творчості піднімуть настрій усім присутнім, стануть для них справжнім сюрпризом, який збережеться на довгі роки. До речі, саморобні речі не розорять господаря у тому випадку, якщо у нього збереться багато гостей.

Але звичайне вручення подарунків нудно та нецікаво. Важливо обіграти вручення сувенірів. Якщо господар написав сценарій, то в ньому обов’язково має бути Дід Мороз, Сніговик чи інші новорічні персонажі. Саме вони можуть вручити гостям пам’ятні подарунки. Якщо сценарій не передбачається, можна зібрати всіх гостей і влаштувати для них справжню пригоду. Вручивши запрошеним карту скарбів, потрібно відправити їх по кімнатах у пошуках скрині з подарунками. А можна й влаштувати аукціон, у якому обов’язково мають брати участь усі присутні. Причому ставки слід робити над грошовому еквіваленті, а поцілунках, бажаннях чи кількості стосів з напоями.

Таким чином, ви можете зробити зустріч Нового року по-справжньому незабутньою, якщо наповните день сюрпризами для ваших гостей.