Як зробити самостійно новорічний костюм

Готуючись до новорічних свят, прикрашаючи ялинку, продумуючи меню, варто подумати і про карнавальний костюм. Неважливо, де ви збираєтеся проводити свято: на корпоративній ялинці, в гостях чи вдома.

Адже перетворення на казкового чи фантастичного персонажа дозволить ненадовго повернутися у найкращий час – світ свого дитинства.
Для виготовлення карнавального костюма в хід піде все: стара, благополучно забута в шафі сукня, такий же капелюшок, атласні стрічки, бахрома, фольга та ін. Насамперед придумайте, який образ вам підійде. Наприклад, спробуйте перетворитися на хитру шахрай-лисицю Алісу.
Підберіть зі свого гардеробу довгу спідницю та блузку. Щоб надати речам ветхості, постаріть їх, нашивши латки, викроєні з різнокольорових шматочків тканини. На шию накиньте комір від старого пальта; надягніть старі рукавички, попередньо відрізавши на них пальці. Доповніть образ парасолькою-тростиною та капелюшком з вуаллю. Зробіть відповідний «лисий» макіяж: стрілки, губки-бантиком та вуса.

Для перетворення в відьмочку знадобляться: чорний топ або футболка, спідниця або невеликий відріз недорогої чорної тканини, відріз органзи чорного кольору, картон, фігурки мишок, павуків. Щоб пошити спідницю, зістрочіть полотнище тканини по задньому шву. Зверху заготовки зробіть підгин для куліски, просмикніть у неї гумку. По низу спідниці виріжте зубці чи пришийте бахрому. Зробіть з картону капелюх у вигляді конуса з полями. Обклейте її чорною тканиною або папером, прикрасьте блискітками та фігурками павучків.

Обробіть краї на відрізі органзи, пришийте тасьми з червоної атласної стрічки – вийде чудовий плащ для відьмочки. До речі, для плаща можна пристосувати стару шаль чи шарф. Подбайте про чарівне взуття: виріжте з картону квадратні пряжки, обклейте їх золотою фольгою і прикріпіть до своїх чорних туфлів. На ноги натягніть смугасті чи чорні колготки. Мітла в руках завершить казковий образ. Попередньо до неї можна прикріпити фігурки мишок.

Якщо часу до Нового року залишається зовсім небагато, а костюм все ще не готовий, просто додайте пару деталей до своєї святкової сукні. Наприклад, виріжте з паперу крильця, розмалюйте їх фарбами, приклейте блискітки. Пришийте крила до сукні, на голову надягніть обідок із прикріпленими вусиками – вийшов костюм метелика.