Як вибрати м’яке крісло

Нерідко кріслам не приділяють належної уваги, вважаючи їх доповненням до гарнітури з диваном як головний елемент. Але якщо ви правильно підберете зручне крісло для дому, то зможете не тільки відпочивати з комфортом, але й прикрасити кімнату або внести різноманітність у офісне приміщення. Якщо ви вирішили вибрати красиві та якісні м’які крісла від виробника, то в інтернет-магазині Kram-UA ви зможете підібрати варіант саме для вас. Є різні відтінки покриттів, форми, можна вибрати найоригінальніші деталі декору.

635540646ff15.jpeg

Види м’яких крісел

М’яким називається крісло на пружинах, з оббивкою та наповнювачем завтовшки від 30 до 50 мм. Залежно від конструкційних особливостей м’які крісла представлені кількома типами.

  1. Крісло в класичному стилі – найпопулярніший вид – легко впізнати по м’яких підлокітниках, узголів’я, спинки та сидіння. Класичне м’яке крісло такого виду зазвичай відрізняється великими розмірами.
  2. Крісло-ліжко – комбінований тип м’яких меблів, що трансформується з сидячого варіанту на місце для сну. Такі крісла оснащені або викочуванням, або розкладним механізмом, як у стандартної розкладачки.
  3. Крісло-реклайнер відкидається назад і має підставку для ніг. Трансформується таке крісло як механічним, і електронним чином з допомогою дистанційного пульта управління.
  4. Крісло-гойдалка з вигнутими полозами або маятниковим механізмом дозволяє м’яко розгойдуватися. Такі меблі краще вибирати власникам просторого заміського будинку або великою вітальнею.
  5. Ще один варіант – безкаркасне крісло мішок, наповнене полістиролом чи натуральними матеріалами. Інакше такі крісла називаються “грушами” або “кріслами-мішками”.

Як вибрати крісло для дому

При виборі м’якого крісла для дому необхідно враховувати якісні та зовнішні характеристики. Придивляючись крісло, обов’язково посидіть у ньому: воно не повинно бути занадто м’яким, щоб швидко не втратити товарний вигляд. Потім розгляньте оббивку щодо якості швів, відсутності плям та інших дефектів. Найчастіше матеріал для оббивки крісла це: оксамит, шкіра та жаккард. Має значення та пружність крісла. Оптимальний варіант, коли ви спочатку відчуваєте м’якість і трохи провалюєтеся, а зі збільшенням навантаження на крісло ви відчуваєте, як воно стає пружнішим.

Зверніть увагу на висоту спинки та сидіння. Висота від 35 до 48 см, кут нахилу 15 градусів, ширина від 50 до 70 см та глибина від 50 до 90 см – оптимальні характеристики для сидіння. Спинки бувають трьох видів: низькі, середні та високі з розмірами до 32 см, між 32 та 42 і вище 42, відповідно. М’яке крісло з високою спинкою розміром від 70 см доповніть подушкою, яку підкладатимете під спину. Зручний варіант – крісло з низькою спинкою та глибоким сидінням.

Вибір м’якого крісла для будинку має здійснюватися і з урахуванням стилістичних особливостей приміщення. Не плануючи робити акценти на м’яких меблях, віддайте перевагу тону, що відповідає загальній колірній гамі. Якщо у вас є дві або три яскраві плями в кімнаті, можна повторити їх у кріслі. Зважайте на те, що сприйняття кольору залежить і від освітлення, і від фактури оббивки.