Ігри в жіночій компанії

При організації дівич-вечора або просто свята або вечірки, де будуть присутні тільки жінки, слід ретельно продумати набір ігор та конкурсів. Важливо, щоб вони були призначені саме для дівчат і не припускали участі чоловіків, вульгарних жартів та ін.

Жінкам можна запропонувати пограти у модельєрів. Учасниці обирають собі «модель», яку вони мають одягнути. Потім «модельєрам» видають різні матеріали: носові хустки, шпильки, шматки тканини, серветки тощо. Протягом строго встановленого відрізку часу учасниці конкурсу повинні придумати модні костюми для своїх «моделей». Тривалість гри визначає сама жіноча компанія: як правило, чим більше часу дається «модельєрам», тим оригінальнішими і продуманішими виходять костюми. Одягнувшись, «моделі» повинні продефілювати по кімнаті під музику, а «модельєри» – вигідно уявити свої костюми та розповісти про їхні переваги.
Є кілька жіночих ігор, що базуються на змішуванні інгредієнтів. Наприклад, можна оголосити, що всі жінки, безсумнівно, чудово готують і знають відмінні рецепти. Щоб довести це, одну дівчину садять посеред кімнати і зав’язують їй очі, а іншу підводять до столу, де розкладені різні інгредієнти. Друга учасниця показує пальцем на той чи інший продукт, а перша каже, чи додати його до страви. Так, наприклад, можна зробити бутерброд: спочатку вибрати основу з тістечка, шматка хліба, булочки тощо, потім намазати згущеним молоком, кетчупом, сметаною або майонезом, зверху покласти часточку мандарину, цукерку, шматок риби і т.п. та прикрасити зеленню. Дівчина, яка вибирала інгредієнти, повинна хоча б відкусити шматочок бутерброду, що вийшов.

Можна запропонувати дівчатам зіграти у гру «Найкращі рецепти». Кожна вибирає аркуш паперу, на якому написано назву страви та інгредієнти. Завдання гравців – вигадати спосіб приготування. Страви обов’язково повинні бути забавними: наприклад, суп «Зміїні сльози», друге «Філе їжачка в тумані», «лякана ворона» або «Кінь у пальто», десерт «Попа злипнеться», напій «Тихий вир» та ін. Варіант гри: дівчата можуть не тільки пропонувати спосіб приготування та хвалити рецепт, але також самостійно вигадувати інгредієнти.