Де покататися на гірських лижах та сноуборді

Гірськолижний відпочинок останнім часом популярний як ніколи. Це не дивно, адже для людини, змученої міським життям, немає нічого прекраснішого за відпочинок поза кам’яними джунглями. Зимовий пейзаж, яскраве сонце над білими просторами, кришталево-чисте морозне повітря – вже один такий антураж тішить. Додайте до цього стрімкі спуски з гори на сноуборді або лижах по м’якому снігу, що блищать під сонцем – і емоційний заряд, приплив сил на довгий час забезпечені.

Вибрати місце для гірськолижних забав у наші дні нескладно. Зимові курорти є практично в кожній країні, тому вибір місця для катання на сноуборді та лижах залежить переважно від ваших матеріальних можливостей.
Росія

Щоб повною мірою насолодитися гірськолижними принадами, не обов’язково вирушати до Альп. Росія – держава з неосяжними просторами. Є в ньому й гірські регіони, клімат яких характеризується досить сніжними зимами. Одним із найпопулярніших місць для катання на лижах та сноуборді є Північний Кавказ. Тут чекають на Червону Поляну, Теберду, Домбай. Ціни на цих курортах помітно нижчі, ніж на закордонних. Однак і рівень сервісу, як і технічна підготовленість трас, бажають кращого. Вартість туру варіюється і залежить від умов проживання: тут є і прості турбази, і сучасні готельні комплекси.

Не менш популярними є гірськолижні курорти Уралу. Гори Південного Уралу не дарма називають «Російською Швейцарією» – настільки вражає краса місцевих пейзажів. Найвідомішими курортами вважаються Зав’ялиха, Абзаково та Білорецьк.

Сильно розвинений зимовий туризм і Алтаї: Білокуриха, Гірська Шорія, Семінський перевал – рай для любителів екстремальних забав. Тут на відпочиваючих чекають траси різного рівня складності та школи гірськолижного катання. Усі алтайські вершини обладнані витягами.

Чудово провести зимові вікенди можна і в Підмосков’ї, де відкрито безліч гірськолижних курортів: Ікша, Курово, Сорочани, Парамоново та інші. Перепад висот там дуже малий, тому отримати велику порцію адреналіну навряд чи вийде, зате хороший настрій на найближчий робочий тиждень вам буде забезпечений.

Європа

Найбільшою популярністю у гірськолижників користуються курорти Італії, Франції, Андорри, Австрії та Швейцарії. Остання держава є чудовим вибором для тих, хто їде саме за гірськолижними розвагами. На тутешніх курортах відсутнє бурхливе нічне життя, і гірські схили не дуже заповнені відпочиваючими.

Найдорожчими місцями для катання на сноуборді та лижах є Італія та Франція. Гірськолижний відпочинок у цих країнах – це величний Монблан та незабутні пейзажі Альп. У розпал лижного сезону готелі будь-якої категорії тут нарозхват. Відпочинок на таких популярних курортах, як Шамоні або Куршавель, коштуватиме солідну суму. Крім цього, на італійських та французьких схилах буквально не проштовхнутися.

Андорра – найдемократичніший у плані цін європейський гірськолижний курорт. Сюди їдуть ті, хто бажає покататися з комфортом і не переплачувати за пафосність місця, чого не скажеш про курорти Швейцарії. Відпочинок у цій державі Старого Світу більше підходить для просунутих гірськолижників, які переконані, що можна економити абсолютно на всьому, за винятком зимового відпочинку в горах.

В Австрії особливої ​​ролі не відіграє, куди конкретно ви відправитеся – на недорогі курорти Бад Гаштайн і Кітцбюель або розкручені Ішгль і Інсбрук. У цій країні скрізь чудові траси, інфраструктура та сервіс.

Скандинавські країни – теж непоганий варіант для гірських спусків на лижах та сноуборді. Природно, до Альп схилам Фінляндії та Швеції далеко, проте вартість туру значно нижча.

Найбільш доступними цінами на зимовий відпочинок у горах можуть похвалитися курорти Східної Європи. Гірськолижний відпочинок у Туреччині, окрім дешевини, нічим більше не виділяється. Траси тут неважливі: багато пагорбів і каміння, часто дмуть сильні вітри.

Словаччина – одна із ключових гірськолижних країн Східної Європи. На шукачів зимового «екшену» чекають курорти на схилах гір Татри, які входять до заповідної зони. Тут чудові умови для катання, середні ціни та чудовий природний антураж.