Правильна шкільна дошка

Для дітей найкраще, а значить все дуже вдалий по якості, зручності і відповідне стандартам безпеки. До шкільного інвентарю особливі вимоги, тому що від нього залежить і якість процесу освіти, і здоров’я всіх дітей, які навчаються в школі. На цей раз поговоримо про шкільні дошки і про основні вимоги до неї. Шкільна дошка це як зошит для всіх учнів, це, то на чому пишуть все, і учні і вчителі, і без шкільної дошки просто неможливо собі уявити процес освіти. Якщо купити шкільні дошки  у перевіреного виробника з хорошими відгуками про свою роботу, то ви піклуєтеся про всі параметри відразу.

Варто розібратися для початку з видом шкільних дощок. Залежно від того як вони розташовуються є 2 види шкільних дощок: настінні шкільні дошки та пересувні шкільні дошки. Варто відзначити основні гігієнічні вимоги, пропоновані до шкільної дошки. Мова про такі вимоги, які полегшують зорову роботу школяра:

Колір дошки повинен бути темним (зелений, чорний матовий, темно-коричневий).

Коефіцієнт відображення шкільної дошки не менше 80%.

Оптимальне поєднання для полегшення зорової роботи це темно-зелена шкільна дошка та жовта крейда.

Поверхня сучасної шкільної дошки це тонка сталь з покриттям з склоемалі, склокераміки, фарби або ж синтетичними плівками.

До шкільної дошці обов’язково повинен прикріплятися лоток, який запобігає зайве забруднення підлоги і служить для зберігання крейди.

Відстань шкільної дошки від підлоги залежить від того в якому класі кріпитися дошка. До четвертого класу, дошка повинна бути від 80-85 см від підлоги, а в старших класах дошка повинна бути вище, тобто нижній край на 90-95 см від підлоги.

Пересувні дошки потрібно ставити так, щоб вони не відсвічували і не утруднювали зорову роботу.

Дошку протирають губкою змоченою в теплій воді.

Це основні гігієнічні вимоги до шкільної дошки.